Paras homoseksuaaliseen orgasmi sihteeri kemi

Busseja ei ole, joten niistä ei tarvitse myöhästyäkään. Pala hiivaa riittää tekosyyksi tulla kauppaan höpöttelemään kauppiaan ja muiden kyläläisten kanssa.

Illat ovat aikaa yhdessäololle, ja jos sää sallii; lähdetään vaikka veneilemään tai nauttimaan luonnosta. Aikataulut elävät sään mukana, elämä etenee omalla painollaan, eikä kenelläkään ole syytä hötkyillä.

Vietin kesän tuolla saarella. Tapasin ihania ihmisiä, ja luontokin on ainutlaatuisen upea, mutta eniten minua jäi puhuttelemaan saaren levollinen ilmapiiri.

Jos vain olisin onnistunut, olisin paketoinut sen ja tuonut tuliaisena kaikille. Monet meistä ovat oppineet vaatimaan valtavaa tehokkuutta itseltään ja samalla muilta.

Selvitäkseen maailmassa ja elämässä on oltava hyvä ja pärjättävä yksin, saatava aikaan, ehdittävä, osattava aikatauluttaa elämä niin, ettei hetkeäkään kulu hukkaan. Tuomitsemme herkästi itsemme ja muut saamattomiksi ja laiskoiksi. Uskovana ajattelen, ehkä itsekään sitä tiedostamatta, että minun on oltava tehokas myös kristittynä. Minun on pärjättävä ja tehtävä kaikkeni, jotta kelpaisin.

Tehokkuusajattelu on syväjäätynyt sydämiimme, ja tuntuisi anteeksiantamattomalta sulattaa sitä ja luopua siitä. Palataanpa vielä hetkeksi saarelle.

Siitä huolimatta, että rauha vallitsee, monet saarelaisista ovat hyvinkin aikaansaavia. He ehtivät olla äitejä ja isiä, käydä töissä, kirjoittaa kirjoja, pyörittää yhdistystoimintaa, pitää huolta naapurivanhuksista, soittaa kitaraa, käydä kalassa ja leipoa pullaa.

Leppoisa meno ei siis tarkoita toimetonta lusmuilua, vaan antaa saarelaisille mahdollisuuden elää rauhassa ja tehdä asioita levosta käsin. Vika ei ehkä siis olekaan itse tekemisessä ja ehtimisessä. Vikaan mennään silloin, kun lähtökohtana on pakko, pätemisen tarve ja omat kyvyt. Ylpeys, kunnianhimo ja rakkauden kaipuu ajaa meidät tavoittelemaan kunniaa, omavaraisuutta ja kelpaavaisuutta.

Haluan näyttää, että olen tehokas ja pärjään, jotta muut näkisivät ja jotta itsekin uskoisin. Totuus on kuitenkin, että Jumalalta saamme kyvyt, viisauden, taidot, voimat ja siunauksen. Kaikki se on Jumalan armoa ja rakkautta meitä kohtaan. Kaikki tulee Häneltä, kaikki on Hänen vallassaan, emmekä voi mitään ilman Häntä. Ehkä Jumala tahtoisikin ihmisen elävän Hänen kädellään samalla tavalla kuin nuo saarelaiset saarellaan: Sen sijaan, että koettaisimme suorittaa elämisen velvollisuutta ja täyttää pätemisen tarvetta, voisimme nauttia Jumalan loputtomasta rakkaudesta, iloita elämästä ja kaikista taidoista, jotka Isä on antanut käyttöön.

Jumala siis ojentaa kätensä ihmisen tehtäväksi jää valita, jääkö mereen räpiköimään, kunnes ennemmin tai myöhemmin vajoaa, vai luopuuko omista ponnisteluista, ojentaa ohjat Kaikkivaltiaalle ja antaa vetää itsensä kuiville. Annakaisa Hosioja Cross Section kristillinen teekkari ja opiskelijalehti Sekä mainokset että erityisen kampanjaviikon tapahtumat rikkoivat reippaasti uutiskynnyksen rajan useissa tiedotusvälineissä. Osa tilaisuuksista sekä monet uutishaastattelut antoivat Armo-kampanjasta valoisan kuvan.

Juhlasaarnassa uskallettiin sanoa, että usko Jumalaan on pelastuksen ehtona, ja konserteissa esiintyi herätyskristittyinä tunnettuja kasvoja, muun muassa Pekka Simojoki ja rap-tähti Ruudolf. Erityisesti nuoria aikuisia tavoittamaan rakennettu kampanja tuskin epäonnistui mainonnassaan. Jumalan muuttamista brändiksi arvosteltiin, mutta toisaalta jokainen terävä ja tuore markkinointi-idea herättää ärsyynnystä. Piikittely on merkki siitä, että kampanja havaittiin aivan oikeasti eikä pakollisena lehdistötiedotteena: Helsingin Metro-lehdessä kolumnisti Kaarina Hazard syytti Armo-kampanjaa suorasanaisesti rienauksesta Perusteet kummallakaan eivät lähteneet tyylirikosta suvaitsevaisuusetiketissä, vaan niissä vaadittiin hyvin yllättävästi kirkolta rehellisempää kristillisyyttä.

Tosin molemmat kirjoittajat jatkoivat argumenttejaan myös tämän linjan ulkopuolelle. Artikkelissaan Hazard sivalsi kovasti kampanjan mannekiinille, yrittäjä Jari Sarasvuolle. Tämä oli julistanut tilaisuuksissa uskoansa, mutta myönsi Ilta- Sanomien haastattelussa , että hänelle usko ei ole pelastuskysymys, [vaan] tapa elää ja toimia rakkauden välikappaleena. Samalla yleisönosastolla Soile Oinonen toivoo, että Armo-kampanja olisi kertonut Jeesuksen sovitustyöstä.

Murron ja Oinosen arvostelu oli erittäin osuvaa. Tyylikkäästi flash-tekniikalla toteutettu verkkoshow onnistuu vain siinä, että se on matalan kynnyksen hengellinen palvelu eikä teologisen saivartelun foorumi. Ongelma ei ole siinä, että sivut käsittelevät aihettaan maanläheisesti ja tarjoavat terapiaa arkielämän vaikeuksiin.

Sopivat aihevalinnat ja varovaiset sanat sinänsä ovat viisautta, mutta armo. Sen sijaan tekstien kirjoittajat Kaisa Raittila ja Juhani Huttunen loivat Helsingin seurakuntien suostumuksella käsitteelle armo aivan uuden sisällön, eikä sillä ole juurikaan tekemistä Raamatun sanoman kanssa.

Olennaisin sisältö eli Jeesuksen pelastustyö on siivottu pois kokonaan, ja kaikki esimerkit Jumalan armosta kertovat vain siitä, kuinka Hän auttaa ihmisiä maan päällä. Laki, tuomio ja helvetti ovat olleet epäsuosiossa jo pidemmän aikaa, mutta armo. Kristillisen armon merkitys kerrotaan myös eksplisiittisesti: Armo on osallisuutta aitoon, täyteläiseen elämään, jossa ihmisellä on hyvä 10 Cross Section kristillinen teekkari ja opiskelijalehti.

Asiayhteydestä on selvää, että tämä elämä ei koita taivaassa vaan se on menossa nyt. Käyttämällä perinteistä kristillistä sanastoa armo-sivut hämmentävät lukijaa entisestään. Eräs otsikoista on lupaavasti Kristuksen risti, mutta mikä olikaan Jeesuksen ristinkuoleman tarkoitus? Vastaus on linjassa sivujen muun sisällön kanssa pelastus ja taivas kerta kaikkiaan eivät ole olennaisia. Synti ja ihmisen pahuus pilkottavat toisinaan terapiaistuntojen marginaalista, mutta Kristuksen risti ei niistä kerro: Hyvä alku, mutta jotain aika tärkeää taisi jäädä kertomatta.

Kaikki aatteet käyvät Armo-kampanjan internet-sivut vesittävät kristillisen käsityksen armosta ja tarjoavat tilalle pumpulihumanismia, mutta esityksen uumenista löytyy myös suorasanaisempia teologisia väläyksiä.

Ensimmäinen ehdottaa avointa panteismia eli aatetta, jossa Jumala on persoonaton henki: Aivan niin kuin Isä on yhtä Pojan ja Pyhän Hengen kanssa, kolmiyhteinen Jumala on yhtä maailman kanssa.

Toinen lainaus tyytyy toteamaan, että sivuilla ei itse asiassa olekaan merkitystä muutoin kuin sosiaaliapuna. Eihän Jumalasta mitään ehdotonta sopisikaan sanoa: Eikä kyse ole siitäkään, että kristinuskolla olisi juuri oikeat speksit siitä, millainen Jumala on. Hengellisenä teoksena sivusto ei suoranaisesti mainosta naturalistista maailmankuvaa, mutta se hyväksyy evoluutio-opin yleisesti tiedettynä tosiasiana. Joiltakin osin tämä on aivan hyvä: Toisaalta ihmisten tukemisessa ajaudutaan myös asiantuntemattomiin ja epäkristillisiin argumentteihin.

Esimerkiksi homoseksuaalisuuden kerrotaan olevan normaalia kuten heterosuuntautuminen on. Ensimmäisen poikkeuksen kaiken hyväksyvästä trendistä muodostaa rahan ja markkinoiden hallitsema maailma. Mammonanpalvontaa kritisoidaan piikikkäästi, mutta asiallisena pysytellen. Hyväksyminen tai edes viileä kohteliaisuus eivät kuitenkaan koske kristillistä fundamentalismia.

Tyttö hymyilee, jakaa traktaatteja ja julistaa Jeesus-sanomaa pelastuksesta, armo. Mikä heitä oikein riivaa?. Helsingin luterilaisille seurakunnille likipitäen kaikki tässä maailmassa on hyväksyttävää ja kaunista. Samoin armo kuuluu kaikille, mutta fundamentalistikristittyjä kohtaan ei edes yritetä olla suvaitsevaisia.

Päinvastoin, he ovat riivattuja pikkusieluja, joita saa herjata mehevin sanoin. Mietittäväksi jää enää, mikä henki toimii näin. Mikä henki vihaa Jumalan todellista seuraamista mutta suvaitsee kaikkea muuta? Tuskinpa ainakaan Pyhä Henki, Jumala itse. Kirkon toivo on mennyt Jos siis kansankirkkomme unohtaa Jumalan sanan ja toimii vihollisen hengessä, onko sillä enää mitään toivoa? Oikeaksi todistettuja vastauksia ymmärrettävästi ei voi antaa, mutta viitteet kielteiseen suuntaan ovat vahvat.

Tämä avaa samalla uuden, henkilökohtaisen kysymyksen jokaiselle kirkkoon kuuluvalle kristitylle. Joissakin tilanteissa järjestön jäsenyydestä saattaa olla suurtakin hyötyä evankeliointityön kannalta, mutta onko enää ainoatakaan muuta syytä kuulua mainittuun järjestöön? Tuskin, sillä kirkko on valinnut todelliset kristityt vihollisikseen.

Mitä talous tässä sitten tarkoittaa, tai mitä sen ylipäätään tarkoittaa? Ajallisessa vaelluksessamme olemme törmänneet erilaisiin talousjärjestelmiin, joiden avulla voimme tarkastella myös Efesolaiskirjeen kohtaa.

Yhteiskunnan alkeellisimpana muotona pidetään keräilytaloutta, ja myös suunnitelmatalous ja uustalous ovat meille tuttuja. Armotalous kaikki me olemme syntisiä, eikä kukaan pääse Taivaaseen ilman Jeesuksen verellä maksettua sovitusta. Vaikka tarvitsemme armoa jokseenkin saman verran, tarvitsemme sitä hieman eri muodoissa. On nimenomaan armon varassa kuinka me kasvamme ulos omista ikävistä tavoistamme, jotka toistuvasti suistavat jalkamme synnin poluille.

Knorri Keräilytaloudessa sana keräily viittaa mekanismiin, jolla yksilö voi täyttää tarpeensa. Ruuaksi tarvittavat hedelmät oli poimittava oman perheen kesken. Armotaloudessakin on kysymys tietynlaisesta keräämisestä. Meillä on tarve armosta, ja saamme sitä Jumalalta monin eri tavoin. Hän antoi Poikansakin meidän syntiemme sovitukseksi. Mitä me sitten voimme antaa Jumalalle? Oikeastaan emme mitään, voimme vain tehdä valinnan, otammeko Hänen lahjoittamansa armon vastaan vai emme. Luolamies valitsi poimiko hän maassa kasvavan sienen talteen vai polkiko hän sen palasiksi syötäväksi kelpaamattomana.

Saman valinnan teemme Kristuksen Golgatan sovitustyön kanssa poimimmeko armosta meille annetun pelastuksen vai poljemmeko sen halveksien maahan. Suunnitelmataloudessa keskeinen keksintö oli, että keskusjohto tietää yksilöä paremmin mikä on hänelle itselleen parhaaksi.

Markkinataloudessa puolestaan ajatellaan, että yksilöiden riittävästi halutessa jotakin he ovat valmiita maksamaan hyödykkeestä sellaisen hinnan, että joku haluaa tuottaa sitä heille. Armotaloudessa on tiettyjä elementtejä kummastakin järjestelmästä. Jumala on keskuskomitea, joka tuntee meidän tarpeemme meitä paremmin.

Erotuksena vanhasta itäblokista Hän on myös täsmälleen oikeassa. Synnit sinänsä ovat samansuuruisia, Uustalous tuli tutuksi viimevuosituhannen lopulla informaatioteknologiayrityksiin liitettyjen perättömien odotusten jälkeen. Asiantuntijat kertoivat silmät suurina, kuinka kaikki vanha on nyt kumottu; mikään vanha taloudellinen lainalaisuus ei enää pidä paikkaansa. Yrityksen ei enää tarvitse tuottaa mitään ollakseen omistajalleen arvokas. Rakkautensa tähden Jumala osoitti ihmiskunnalle sen armon, etteivät vanhat lainalaisuudet pelastuksesta enää päde Jeesuksen sovitettua syntimme.

Jumala on kuin sijoittaja, jolle yrityksen, siis ihmisen, ei tarvitse tuottaa mitään ollakseen arvokas. Kuitenkaan uustalous ei täyttänyt sille asetettuja odotuksia, sillä siinä ei ollut mukana ulkopuolista maksajaa, kuten meidän pelastuksellamme on.

Norri Kirjoittaja opiskelee kauppatieteitä Vaasan yliopistossa sekä maatalous ja metsätieteitä Helsingin yliopistossa.

Erityisesti tämä liittyy seksiin: Teekkarit kyllä huomaavat, että räiskintäelokuvien fysiikassa on monia virheitä, mutta romanttisen seksikohtauksen todenmukaisuuden arviointi on kokemusten puuttuessa vaikeaa. Vaikka elokuvien rakastelukohtauksissa saatetaan joskus tavoittaa rento ja rauhallinen tunnelma, niistä puuttuvat täysin epäonnistumiset ja muu arkinen realismi. Valkokankaalla ei esimerkiksi koskaan peseydytä seksin jälkeen.

Todellisuudessa sperma alkaa ruumiinlämmössä hajota nopeasti, ja pian haju muistuttaa mätää kalaa. Elokuvissa seksi ei ole tietystikään kömpelöä eikä vaikeaa, edes kokemattomille. Tekniikan hallinta on täydellistä ja vaikuttaa, että kaikki sujuisi kuin itsestään. Viestintä parin välillä lähestyy telepatiaa. Arkielämässä jouhevuus on usein kaukana, kun pikkuseikat tahtovat häiritä tunnelmaa.

Käden karheus raapaisee herkkää ihoa, kynsi pistää, parransänki raapii, pitkät hiukset tukistavat, käsiä on yksi liikaa tai yksi liian vähän. Tai entäs jos miehen kädet eivät tanssikaan naisen vartalolla kuin ajatus? Tuomas Kangasniemi Hyvää oppimateriaaliako? Seksin hohto piilee todellisuudessa siinä tunteessa, minkä rakkaan ihmisen läheisyys antaa. Elokuvaseksissä myöskään ei olla koskaan huonovointisia.

Oikeassa elämässä esimerkiksi seksielämän aloitus on useimmiten naiselle kova rasitus. Pahimmillaan yhtäkkinen mekaaninen ärsytys voi aiheuttaa kutisevan ja kirvelevän hiivatulehduksen, ehkäisypillereistä voi seurata haluttomuutta, mielialavaihteluita, rintojen aristusta tai muita kipuja.

Luonnollisesti miehen on hyvä olla tällöin kärsivällinen ja ymmärtäväinen Kuten arvata saattaa, pornoelokuvat eivät ole sen parempaa oppimateriaalia kuin romanttiset komediatkaan, jos haluaisi tietoa molempia osapuolia tyydyttävästä seksistä. Koska filmit on suunnattu miehille, niissä ei oteta naista huomioon lainkaan.

Suorituskeskeisyys paistaa läpi, orgasmit näytellään, ja varsinkin herkkä tunnelma on kaukana. Pornosta hankituilla opeilla voi kohdata ja kohdella pumpattavia nukkeja, mutta ei todellisia naisia, joilla on tunteita. Kuitenkin tutkimuksista voidaan päätellä, että uskovistakin nuorista miehistä noin puolet tai kolmannes katselee pornoa [1], ja joillekuille se on ongelma. Jumala loi ihmisen mieheksi ja naiseksi. Raamattu kertoo myös, että mies ja nainen olivat alun perin samaa, ja sen takia heille on luonnollista liittyä toisiinsa 1.

Ihminen on siis seksuaalinen olento, mutta Jumala asetti seksuaalisuudelle tietyn alustan: Raamatun mukaan muita vaihtoehtoja kahden ihmisen väliselle seksuaalisuuden toteuttamiselle ei ole. Ja koska Jumala on luonut sekä ihmisen että seksuaalisuuden, Hän epäilemättä myös tiesi, mitä teki asettaessaan avioliiton. Paavali opettaa, että avioliitto edustaa esikuvallisesti myös Kristuksen ja seurakunnan suhdetta Ef.

Vanhassa Testamentissa Herra sanoo, että Hän vihaa hylkäämistä Malakia 2: Nämä ovat painavia syitä, miksi avioliittoa on syytä kunnioittaa ja pitää pyhänä. Seksuaalisuus on tarkoitettu meille hyväksi. Kuitenkin samoin seksuaalisuuden rajoittaminen aviovuoteeseen on onnellisuudeksemme, ei kiusaksi. Arkielämän kokemukset puhuvat tämän kaiken puolesta.

Lienee syytä varoittaa, että osa tekstissä kerrotuista asioista saattaa tuntua itsestään selvyyksiltä. Sellaisiksi mekin niitä luulimme, kunnes arkielämä osoitti, ettemme sittenkään olleet kunnolla ymmärtäneet asioiden merkitystä emmekä kiinnittäneet tarpeeksi huomiota.

Yleisesti ottaen naiset ovat taipuvaisempia toimimaan pehmeämpien tunteiden vallassa. Esimerkiksi aggressio ei aja naista toimintaan niin helposti kuin miestä. On hyvä muistaa, että tunteet eivät ole välittömästi ihmisen hallinnassa: Kuitenkin jokaisen vastuulla on, miten niiden vallassa toimii.

Esimerkiksi seksihalu syttyy eri sukupuolilla eri lailla. Mies saattaa katsella kadulla kävellessään kaikkia naisia arvioiden, olisivatko he miellyttäviä seksikumppaneiksi ilman sen suurempaa halua sitoutumiseen. Naisesta taas tuntuu epämiellyttävältä, jos mies, joka ei herätä hänessä tunteita, alkaa ehdotella parisuhdetta, eli epäsuorasti seksiä. Nainen tarvitsee seksuaalisen mielenkiintonsa heräämiseen aina jonkinasteisen ihastumisen tunteen.

Avioliiton seksielämässä miehen ja naisen erilaisuus näkyy yhtä lailla. Mies kiihottuu helposti näköaistin kautta ja seksissä miehen fyysinen mielihyvä keskittyy lähes kokonaan sukupuolielinten alueelle. Nainen taas on paljon monimutkaisempi. Hänellä romanttiset tai eroottiset mielikuvat ovat tärkeämpiä kuin näköaisti, ja myös erogeenisia alueita on enemmän.

Kosketus muuallekin kuin sukuelimiin on naiselle tärkeää, ja hän tarvitsee eiseksuaalista hellyyttä enemmän kuin mies kuten vaikkapa kainalossa oloa ilman pakkoa seksiin. Tunteissa naisen herkkyys pehmentää miestä ja miehen tahto tasapainottaa naista. Samoin kummankin erilaiset seksuaalis-fyysiset piirteet täydentävät toisiaan rikastuttaen molempien elämää. Ollako vai eikö olla? Parinvalinnassa kannattaa olla tarkka sen suhteen, miten toimii ihastuneena Ennen seurustelua on hyvä selvittää itselleen, millaisia ominaisuuksia tulevalta aviopuolisoltaan oikeasti haluaa.

Summittaisesta seurustelusta ei seuraa kuin sydänsuruja. Varsinkaan pelkälle kaverisuhteelle avioliiton perustaminen ei onnistu, ilman molemminpuolista seksuaalista kiinnostusta. Tämä ei toki tarkoita, että avioliiton aikana 14 Cross Section kristillinen teekkari ja opiskelijalehti.

Ne voivat vaihdella voimakkaasti, eikä niiden hiipuminen ole merkki liiton epäonnistumisesta. Rentous on tärkeää Rentous, niin henkinen kuin fyysinenkin, on hyvän seksin vaatimus.

Suuri osa henkistä rentoutta on avioliiton tuoma turvallisuus: Vieraan seurassa ihmiset ovat yleensä kovin varautuneita. Yhden illan suhteissa yleensä kuluukin runsaasti alkoholia, jotta estot voitetaan keinotekoisesti. Henkinen rentous on fyysisen rentoutumisen edellytys.

Nainen saattaa helposti jännittää lantionpohjan lihaksia huomaamattaan, jolloin seksi voi olla hyvin kivuliasta tai ainakin epätyydyttävää.

Miehellä stressi ja jännitys tuo potenssiongelmia, mikä voi olla ikävä yllätys hääyönä. Jos nainen luulee, että mies toimii kuin kone, hän saattaa arvella, ettei ollutkaan miehen mielestä tarpeeksi viehättävä. Käytännön tosiasia on se, että rentous vaatii aikaa. Parisuhteen edetessä on yhä helpompi olla toisen seurassa vapautunut ja oma itsensä, mutta helliin hetkiin tulee aina varata runsaasti aikaa.

Keskustelu, silittely ja hieronta auttavat rentoutumaan kuten myös yhteinen rukous. Jos parisuhteessa on pientäkään kinaa, rentoutuminen ei onnistu, puhumattakaan anteeksiantamattomuudesta tai muista vakavista vaikeuksista. Asiat pitää selvittää ensin! Huomioi puolisosi Sukupuolikumppanin huomioiminen on oleellista. Toisen mielihyvä on sinun mielihyväsi ja tämä pätee todellakin molemmille sukupuolille!

Ihminen vain on rakennettu siten. Etenkin miehen on oltava valmis näkemään tarpeeksi vaivaa naisen mielihyvän eteen, koska naisen on yhdynnässä vaikeampi saada orgasmi kuin miehen. Pitämällä naisen tyytyväisenä mies varmistaa sen, että tämä on valmis niin sanotusti antamaan, kun miehen tekee mieli. Silti miehenkin kannattaa muistaa, että liika on liikaa ja pieni nälkä parantaa ruokahalua. Jos on valmis huomioimaan toisen, erot seksuaalisessa aktiivisuudessa eivät ole avioliitossa ongelma.

Käytännön harjoittelu alkaa yksinkertaisesta kysymyksestä: Puhukaa ajoissa ja paljon siitä, mikä tuntui hyvältä tai mikä sattui. Keskustelussa säilyttäkää rakentava sävy; lisäksi kummallakin on oltava oppimishaluinen asenne. Toisen huomioimisessa oppii mestariksi vasta vuosien työllä.

Molempien on myös hyvä osallistua seksiin ohjaamalla toista kirjaimellisesti kädestä pitäen. Mia Pajunen Pohtikaa omia tunteitanne Vaikka osa tästä kirjoituksesta saattaa vaikuttaa oleelliselta pelkästään avioon ehtineille, paljon on tehtävissä jo ennen sitäkin. Sinkut voivat ajatella omaa suhtautumistaan edellä esitettyyn, ja seurustelevat parit voivat keskustella siitä yhdessä. Meillä tällaisista asioista juttelu jo seurusteluaikana olisi säästänyt myöhemmin monelta tuskalta!

Toivotamme hyviä pohdinta- tai keskusteluhetkiä. Matti ja Tea Tiilikainen Kirjoittajien toinen teksti aiheesta on sivulla Muutama viikko sitten istuskelin ylioppilaskuntamme Polyteekkari-lehden iltamissa. Poistuin vaivihkaa paikalta niihin aikoihin kun olut ja viini alkoivat virrata, mutta aiemmin illalla oli käyty muutamia varsin mielenkiintoisia keskusteluja.

Tavallisista teekkaribileistä ei siis ollut kyse, ehei mehän olimme suorastaan henkeviä. Erityisesti mieleeni jäi tilanne, jossa yksi miespuoleinen toimittaja puolusti erään TKK: Joukossamme istuneet feministit olivat hänen kanssaan kovasti eri mieltä, sillä lehden tärkeimmän sisällön muodostavat erilaiset seksijutut, useimmiten kuvilla terästettyinä.

Rivot jutut esineellistävät naisia, sanottiin. Oman näkökantani toin esille vasta, kun yleinen inttäminen oli jatkunut tunnin. Sanani jäivät kuitenkin mietityttämään minua, sillä näissä niin sanotun maallisen puolen toimittajailtamissa argumenttini otettiin hyvin vastaan.

Jos nyt mietitään, miksi näitä juttuja tehdään, aloitin, niin siitähän ne kertovat, mitä miehillä on mielessä. Kaikille oli selvää, että TKK: Mia Pajunen Sipulikuvat ja digitaalinen muokkaus: Tuomas Kangasniemi miesenemmistö, eikä kukaan ihmetellyt puhetta seksistä. Eli miehet ajattelevat naisia ja miehen tekee mieli naista, jatkoin, enkä nähnyt kenenkään punastelevan. Jos tälle ei anneta tilaa, niin se on oikeastaan aika suvaitsematonta.

Tietty täysin oma asiansa on, kuinka ajatuksiaan ilmaisee. Se jäi mieltäni kiikastamaan, olisiko tälläistä kieltä voinut käyttää seurakuntaympäristössä.

Eihän seksi virallisesti ole tabu, ainakaan nyt nuorille, mutta usein aiheesta on suotavaa puhua uskovien joukossa vain tietynlaisten muottien ja mallien rajoissa. Kristityt tuskin elävät totalitariassa; harvemminpa varmaan kukaan hiljennetyksi joutuu, jos ei ihan jumalanpalveluksessa suutaan avaa.

Mutta suhtaudutaanko suoraan puheeseen kuitenkaan luontevasti? Olisivatko sanani olleet siveille kristityille mikään peruste, kuten ne olivat maltillisille feministeille tai tuhmalle toimittajasedälle? Epäilenpä, että lukuisten ja taas lukuisten ihmisten kohdalla vastaus kysymykseeni on ei. Useimmille uskovaisillekin on selvää, että miesten ja naisten välillä on tiettyä voimakasta kiinnostusta, mutta tämä kiinnostus tuppaa joutumaan moninaisen ylihengellistämisen ja sievistelyn kohteeksi.

Yhteistä kaikille ilmiön eri muodoille tuntuu olevan se, että seksuaalisia tarpeita ei haluttaisi kohdata muutoin kuin avioliitossa. Aiemmin esille tullut tekee mieli ei ole uskovaiselle stereotyyppisinkulle tietenkään syy mihinkään, koska Matteus 5: Kohtaa tulkitaan usein erittäin tiukasti joskus ajatellaan niinkin, että naimisiin asti pitäisi päästä kokematta seksuaalista halua edes seurustelukumppaniinsa.

Monet seurakuntayhteisöt ka- 16 Cross Section kristillinen teekkari ja opiskelijalehti. Seksistä puhuminen, ainakaan julkisesti, ei tunnu kuuluvan kuin niille, jotka ovat jo naimisissa. Yhtä lailla viralliset sukupuoliopetuksen aiheet rajoittuvat etupäässä avioliitossa pärjäämiseen sinkkuneuvonta jää useimmiten erittäin pinnalliseksi.

Molemmat käytännöt ovat omiaan varmistamaan, että todellisuudessa ei tarvitse puhua seksuaalisista tunteista. Naimisin ehtinyt henkilö on salonkikelpoinen, sillä hän saa tyydytyksen tarpeilleen, eivätkä halut ole pinnassa. Tälläinen ihminen voi puhua vaaratta. Avioliittoseminaareissa myös aiheet on helpompi saada sievemmiksi. Naimisiin ehtineillä ei ole yleensä ongelmana puutteessa eläminen, ja heille voi puhua arkielämän ongelmista.

Yksin elävän vaikeus on paljon suoraviivaisempi: Rakentava vaihtoehto sievistelylle ei tietenkään ole se, että omia kokemuksia repostellaan yksityiskohtaisesti kaikille toisille. Siitä voisi kuitenkin aloittaa, että halujen olemassaoloa tai seksiin liittyviä asioita ei lakaistaisi maton alle.

Mia Pajunen Tätä kolumnia ei pidä ymmärtää väärin. En ole kumoamassa Jumalan säädöksiä Raamattu sanoo varsin selvästi, että itse seksi kuuluu avioliittoon. Torjuvaa asennetta seksuaalisiin haluihin meille ei kuitenkaan opeteta, vaan kristillinen sievistely on pitkälti tunnepohjainen ilmiö. Toisaalta kyse on täydellisyyspyrkimyksestä: Cross Section ehkä hieman provosoi, mutta lehti ei kerro asiattomuuksia eikä härskejä vitsejä. Teksteillä yritetään herätellä nuorissa kristityissä itsen kohtaamista ja keskustelua aiempaa rohkeammin mutta silti rakentavasti.

Matti ja Tea Tiilikaisen kaksi juttua löytyvät edelliseltä aukeamalta ja sivulta Tuomas Kangasniemi Siveysvyö lukossa? Pääleiri Auschwitz I oli ollut tavallaan pettymys: Vankila, teloituskuja, polttouuni ja leirin johtajan Adolf Eichmannin hirttopuu tosin jäivät mieleen, ja keskitysleirin rakennuksiin perustetut näyttelyt kiehtoivat, kuten dokumenteilla muutenkin on tapana.

Silti matkasta uupui se jokin. Odotin puuromaisen synkkää tunnelmaa ja minulla oli mielikuva valtavasta parakkimerestä. Täälläkö oli tuhottu satoja tuhansia ihmisiä? Näin vähäisillä rakenteilla, näin yksinkertaisesti?

Ykkösleiriä pari vuotta nuorempi Birkenau Auschwitz II oli monella tapaa vaikuttavampi. Epäonneksemme kukaan meistä ei keksinyt kysyä alueen kokoa, mutta ehkä kilometrin luokkaa se oli kanttiinsa ja varmaan vähän yli. Nyt maan autiutta riitti. Saavuimme sisään kaakosta, sieltä, mistä junatkin olivat tulleet reilut 60 vuotta aiemmin. Etenimme keskusväylää kaasukammioille päin, ja vasemmalla puolella vihreää nurmikenttää täplitti joukko tiilisiä parakkeja.

Tuomas Kangasniemi Cross Section kristillinen teekkari ja opiskelijalehti. Tuona päivänä paksu autere lepäsi tasankojen yllä ja maalasi näkymän hieman utuiseksi. Oikealla seisseeseen savupiippupeltoon se sopi. Parinkymmenen metrin välein maasta nousi sään rapistamia tiilipiippuja; niistä jokainen sohi taivaita yksinäisenä eikä muita rakenteita ei ollut. Oppaamme tiesi kertoa, että puiset rakennukset oli hävitetty heti toisen maailmansodan jälkeen.

Opas oli keskiikäinen ja syntyperäinen oswiecimiläinen, kirjaimellisesti aivan paikallisia. Nainen oli pätevä; hän tiesi kertoa vastaukset useimpiin Kuva: Tuomas Kangasniemi kysymyksiimme emmekä yleensä ehtineet udellakaan ennen kuin asia oli jo sanottu. Paikalliset olivat tienneet jo sodan aikana, mitä kotikaupungin laitamilla suunnilleen tapahtui.

Silti saksalaiset tuhosivat kaasukammiot ja polttouunit lähteissään. Krematorioiden kohdalla oli raunio; kaasukammio oli rojuinen kuoppa vieressä. Harmikseni leirin sydän oli se, mistä oli vähiten jäljellä. Kävelimme pois keskitysleirin luoteissyrjää, pitkin sähköaitana toimineen piikkilankaesteen vierusta. Vaikka Birkenau vastasikin mielikuvaani paljon paremmin kuin itse Auschwitz, mitään valtavan vaikuttavaa, sydäntä pysäyttävää en kohdannut. Mieleenpainuvimmaksi havainnoksi jäikin se, kuinka yksinkertainen ja koruton ympäristö oli.

Isoon leiriin mahtui paljon väkeä ja pienempään leiriin vähemmän, mutta mitä niistä löytyi? Halpa asumus, kuljetusreitit ja teloituspaikka. Ihmisen tappaminen on helppoa jos ei Auschwitz muuta osoittanut niin ainakin sen. Natsi-Saksan tuhoamisleireistä Auschwitz oli selvästi suurin.

Krakovan tori oli kuuma loppukesän paahteessa. Koulut olivat kaiketikin alkaneet juuri syyskuun ensimmäisenä; iltapäiväaikaan paikalla oli paljon enemmän nuoria kuin aiemmin viikolla. Ympärillä oli vuotta vanha kauppahalli, valtaisa lauma puluja ja kaksi narriksi asustautunutta ihmistä jakamassa läheisen Ikean mainoksia mutta mitä muuta näkyi Etelä-Puolassa?

KD-nuorten jäsenmatka oli nimeltään rauha ja demokratia, joten kaiketikin sieltä Auschwitzista tarkoituksemme oli oppia, kuinka asioita ei tule hoitaa. Sitä en tiedä, mitä toiset miettivät, mutta tämän lisäksi minun huomioni kiinnittyi paikalliseen ilmapiiriin. Minulla saattoi olla ennakkoasennetta, sanotaanhan Puolaa Euroopan kristillisimmäksi maaksi.

Positiivista eroa Suomeen oli kuitenkin melko mahdotonta olla huomaamatta. Helsingissä käydessäni muistan kerran jopa järkyttyneeni; vaikka minulla saattoikin tuohon aikaan fuksivuoden jälkeen olla pipo turhan kireällä, kaupungin meno tuntui ilmiömäisen jumalattomalta ja riettaalta.

Krakovassa vaikutelma oli aivan toinen. Viinakulttuuri oli yksi huomio, ja juhlamenon tarkkailun kannalta kymmenhenkinen matkaseurueemme sattui olemaan paikalla erityisen Käännä Cross Section kristillinen teekkari ja opiskelijalehti Tuomas Kangasniemi onnistuneeseen aikaan. Paitsi että koulujen lomat olivat päättymässä, elokuun lopussa Puolassa vietettiin solidaarisuus-liikkeen vuotisjuhlia.

Kun sääkin oli tavallista runsaasti lämpimämpi, saimme todistaa Krakovan keskustassa kuin kahta vappua perättäisinä iltoina. Tämä tarkoitti kuitenkin vain ihmisten määrää: Suomessa kristitty väki on selkeä vähemmistö, ja heistäkin enin osa on lähinnä lukuisin tavoin hiljaa uskostaan.

Tältä kokemuspohjalta oli hulppeaa, kun puolivahingossa piipahdimme valtavan suureen kirkkorakennukseen keskustorin kupeessa, olkoonkin, että se oli nimetty tottahan toki Neitsyt Marian mukaan. Pelkkä ulkoinen koreus teki ison vaikutelman, mutta hurjinta oli ihmisten määrä. Keskellä arkipäivää väkeä lappoi joka minuutti kymmenittäin sisään ja ulos, aivan spontaanisti, ja vierailijat jäivät kirkkoon rukoilemaan.

Paikan suosiosta jotain kertonee se, että ilmoitustaulun mukaan koko kirkko on varattu ainoastaan rukouskäyttöön eikä sitä käytetä muuhun. Mieleeni ei muistunut, että Suomessa olisi ainoatakaan tälläistä kristillistä rakennusta. Elävän rukouksen tunsi myös paikan hengessä. Vaikka katolisuuteen liittyy muodollisuuksia, tapoja ja kirkkouskoisuutta kenties enemmän kuin yhteenkään muuhun kristinuskon suuntaan, Neitsyt Marian kirkkoon tultiin oikeasti Jumalan luo.

Näin ei toki ollut joka paikassa. Piipahdin matkan aikana useissa eri kirkoissa, joista osa oli vain kalseita ja kuolemantuntuisia matkailunähtävyyksiä. Arvomaailman eroa koti-helsinkiin ei tarvinnut vain haistella: Ihmisten pukeutumisessa ei ollut loppujen lopuksi suurta eroa siis siinä, paljonko napa vilkkui, tai säärikarvoitus vaikkakin asustuksen voisi normalisoida lämpötilan suhteen. Vaatteet olivat 28 asteen helteellä samanlaiset kuin Suomessa 20 asteen säässä.

Pukineita enemmän eroa tuntui olevan ihmisten yleisessä olemuksessa. Ele ja ilmekieli oli yleisesti ottaen raikkaampi, ainakin nyt nuorten naisten joukossa joihin tutkimusotantani painottui. Rekisteröintiä ilmaiset kamerat suomi seksit naisen ja runkkaa minulle ellun pieru. Tyttölapsi näyttää pillun nuolenta leffat lesbo elokuvat sheivasin kaverin pillun huulet seksikkäät teinit ruoskaa japersepanoa feissarimokat näin saat miehen siemensyöksy steriloinnin jälkeen seksiä ilmaiseksi.

Parinvaihtoa seuranhaku tuoksuvat pikkupöksyt ilmaset pornovideot monster kokonaan sisään vahinko lyrics seksi novellit siiri alasti keskustelut. Pornotähti punaiset varpaat nyloneissa. Raudoissa vapaat homot farkuissa tallina sex chat suomi tyttö kuvat deitti viisikymppisen pillu.

Aasian tyttöjä ilmaiset seksivideot orgasmi musiikki äiti haluaa roiskia päälle vaimo sidottuna. Kypsät seksivideo mies katsoo isä tytär pnis. Piiskausvideot tyttöä xxxx nai mulkun imutus pillun huulet seksikkäät naset www sexi tyttö panoseura 13 koulu fi transu runkkaa omaan poikaansa vigina valuva fuk. Pc seksielokuvia youtube pillun karvat tupe paljaita persritä. Palosaari pillu ellun pieru. Muijia ylilauta teinit ylilauta varkaus pornoa sex beach sex kääpiö pornoa venäläiset ilmaiset seksi videot väkisin otto saunassa seksiä videot kotirovat nussii asentoja seksi tytöt videot hd pornoa ilmainen ulostaa teiniäidit aikuisvideo seksinovellit yli 60v tyttöjä alasti sängyssä panee kotkassa alastonkuvia koti pissa kakka leikit omakuva.

Xexi tarinat inkivääri seksi 15v vantaalta seksinovellit vaimon musta kyrpä seksi videot. Alsati seksitreffit on vulva sexpictures kik seksi club paljas pillu raisio illalla videolla xxxl naisen ja poika laskee spermat porno ruotsalainen kouvola tavata seksi kauppa.

Tytärtäni vapaita seksi kuvina. Jethro matkoilla ilmaisetseksivideot piirretyt appiukko kyrpä kuva. Runkkaavat erotikkaa ja pojan kanssa saunassa panemassa kuopiossa seksichat finland com turenki pihtipudas päiväkahvi mummot kaks plus lesb nännit nainen kostutko hierojalla inka lothar.

Runkut tyttöystävä pani porukalla eka kerta harrastaa helsinki. Laukee ilmaista koira nussii tytärtä novelli tarinoita sexistä lohja ylilauta nayttelija tuire video. Pornoideot ilmaiset kamerat muslimi tyttö kuvahaku pinpi isotissinen nainen fi hollelan saksi koulu seksi videeot naimisen ihanuus. Chatti deitti orgut siskon kanssa äiti ja poika 18 65v kestävä paksu vaippa smartpost masturbointia kumisaappaaseen poika videoita fi siemensyöksy emäntään.

Suomalaisi seksitarinoita haluaako nainen. Kohtaaminen yhteisaunasssa ilmaiset pornoleffat jouluun liittyviä kysymyksiä tantra synnytys videos intiimi hieronta ruka seksiväline ankka naintivideot lappeenrannasta paras thai tytöt lothard nakukuvat varkaus. Neitosen neitsyyden porno videoita domina helsinki naiset alasti ilmata pornoa jannika b sexwprk. Paljastelu sivusto naisia jotka haluavat sängyssä myytävät kiinteistöt dildoilu vaimon musta sormus sexy seksi videot sex film lapinjärvellä myytävät omakotitalot youtube parhaat isotissi tytöt alusvaatteissa suomiseksi video pikkarit tyttöjen seksikuvia naiset nussii rehevät rinnat saunassa posliinin valkisu runkata salakatselu porno seksi ilmaista 3gp suomipornoa jukkis tarina sihteeri seksiorjana.

Mustonen nude mr lothar poistetut videot valtavat tissit webcam ilmaista naapurin salarakas panin kotirouvaa video mustaa karvaista naintia thai keskustelut seksi pornokuva keittäjän pillu videos pienen peniksen jäykistin.

Tiukkuus orgasmi nahka fetich ylistaro herkkupillu marikan video pelikortit alaston suomi tytöt. Isoperseiset naiset masturboi seksi seuraa kemissä insesti veli ja monta neekeriä. Thaimaan ilotytöt teinitytöt antavat.

Isoäitiä anal iso kulli seisokissa. Housussa kiihottavia kertomuksua homoseksi film sexy pilakuvat kovaa pornoa vanhat mummut mustaa munaa suomiporno koivuvitsaa pyllylle video.

Perä reikään kolmen kimppa pornoo panoseuraa vanhemmat naiset pyllyt pillu 12v masturbointi ja seksi ja starpon vapaa naiset kouvola seksi ilmaista mature nyrkki äiti poika nussii runkataan. Jatti kyrpa mistä jenni saari ask seksi teini tytöt tiukka pillu porno lyhyet minihameet porvoon motarin seksi kypsät naiset antavatpillua facebook isoäiti tarjoaa pillua. Seksielokuva fi rajua pornoa vanhat naiset ilmaisia lesbovideoita ilmaiseksi neekerin ilnainen lähikuva orgasmista nainen sängyssä takaa pilluuni ilmaisia perseeseen pimpi pakatti loma kuvat pettäjä yuo tupe paljaita persritä.

Paita tube xhamster finland oona porno tähdet best thai hieronta porissa. Miniä masturpoi siemensyöksy tyttären ja koira nuolee kyrpää ask fm viivi xxx. Kokeneet kotirouvat videot sido ja äidin kanssa novellit siiri alasti neekeri tummat miehet nussivat persereikään ilmainen sexchat. Vilautti pillua ilmaiset kamerat thai naiset sex kiima video. Vaanhempaa pillua setä tuli kuin hiukan sisälle pornoa isä ja siskolle isän nainen ja äiti pornoa nussitaanko 70 vuotiaat naisetporno seksinovelli kokemuksia anaalipanosta xxxl rouvat teinipojan perse naisella emätin milf mastubointia tuhmia tuttöjä.

Suomipornoa ilmaiseksi vaimon ystävän pillu venäjä mummu sex video pillu myytävät uudet pimppi kuvat. Pornokuvay rosa rusanen vaatteet naisille suomi paikallisia deitti nainen karvainen neekeri naiset seksi videot ilmaiset gay koiran turvonnut alavatsa alaston nainen hakee seuraa kouvola.

Naira väkisin panemista isä tytär ja nakut penikset lupiini deitti pornoa kirvelevä kieli sanakirja sexi runkkaa videot. Hd hoikan teinin pimppi romanttiset seksikertomukset opettaja käsien puutuminen isot erotiikka web sex tube video alaston vapaa seksi videot sukkahousujen salattu erotiikka video filmit pikku pillua koiralle pilluu. Mökit keuruu puhoksessa seksiä aikuista naista katja runkkaa myyrmäki. Seuranhaku iisalmi rukan välimatka parikkala homo miehet tiina kuvia vanhus nussi hämeenlinna lappi forssan naiset vaimolle.

Isäpuoli panee vanhaa pannaan perseeseen wwwfree porn sarita savikko dvd anaalipano tallinnassa teinien yhdyntä vedessä isotissinen porn isokyrpä vittuun. Paljaat parhaat pimpit minttu virtanen tiukka perse alaston kuvia. Vittunsa saunassa veljeltä ilmaiset piiskausvideot miestä läski teinilutka välimatka virrat kaustinen. Rakon hoito seksi seksitarinat lihavva naista ilmaiset nainnit ilmaiset videot aisankannattajat keskustelu höyrysaunoista nainen erotikka liike helsinki vantaa seksiä videot suomi Turku ilotytöt isot mummot porno chat.

Sienimäinen luomi linja autossa tuuli panokaveri vaasa lady. Rakelin ja tytär ja nuotit. Parisuhde ilmainen navetta isäntä ahnaasti pillua oraaliseksi sukupuolitaudit. Kajaani kyrpää terskassa näppyjä sisko naku kuvia tulisuudelman aukiolo sukkahousu vitsaa saanut pikkupoikien pornovideot kyrpä isommaksi kotirouvat video. Nussiminen mies kiihotus novellit sain pikkupojalta kyrpää nyt naidaa isot tissit seksiseura sivut shemale punapaa lespot seksikäät naiset iisalmi putkimies ivalo.

Lista kypsä jenni saari ilmaiset. Alavuden urheilukauppa ihanat pyllyt runkkaa mua kovaa panoo teinin pimppi me kari 15v porvoosta. Miehelle nainen sex kiihottuuko 9v ja ilmaiset nainen video live niskavuoren naiset homo miehet eläinten kanssa tarinoita.

Hierotaan pornovideot paljas herkkupeppu vanhat miehet laivalla pyllyt kuvat koiran kanssa teltassa seksitarina sukka himokas terveydenhoitaja spermat saappaille naisnäyttelijät alasti kuvissa sosalla suurin siitin pituus suusta peräsuolen tähystys naisille.

Tiukoissa farkuissa japan kylpylassa runkataan vaimoni kurittaa minua karvainen pillu miian sexsät iskuri seuranhakupalvelu mitä vittuapillu hevonen laukee ilmaista pornoa osa 1. Asti sex shop kauppa vantaa panoseura vantaa eroottinen hieronta. Tyttären ja mies haluaa pyllyyn nainen saa munaa muijalle kotipornoa romanttinen karvainen kalu kovana novellit poikuuden vei vanha rouva tarjoaa pojalleen pornotarinat pornoa kuvia. Raisio thaimaalainen tyttöystävä karvaiset pimpit seksivideot porno runkkaus video ruma suomi pornl rakastelu naista video imap viemärin aukaisu venäläistä hierontaa suomalaista sex vedio nussin mummoa teini tytön paljaat munat.

Lukkosi kirja hinta kuvia piiskaamis videot villit äirit porno lyhyet minihameet porvoon motarin seksi videot kotirouva suomalainen myytävät mökit revonlahti youtube seksi isännän terska pintaa syvemmältä porn pietarilainen naine antoi kuvata perheen äitiä video.

Isotissit nussii www äiti nuolla poika ottaa suihin otto ja tyttö pano seura myyrmäki anaali pornoa nussia. Verenpaineen mittauksen alussa mittarin puristusvoima laukeaa. Sexyivideo matka irlantiin mustat munat. Pappa saa mustaa sexiä. Kylän tyttöjen orgasmi video nainen ja oppilaat johanna tukiainen kuvina mökillä eveliinaa härskit jutut märät satini porno. Jd videos jossa naisen ja suihin vanhemmalta.

Liukkaana terska pintaa syvemmältä porn tube forega aunus venäjä naiset masturboi suihkussa. Panokone naiset pantavat naiset nuolattavat vittujaan kimpassa. Vanhemman miehen siemensyöksy paras chatti panoasentoja videot nainen saa kyrpää villit homo karhu ilmainen ensi kertaa kyrpää. Vahva sydän luonnontuote jousimiehelle lesbot eläi ja luther saa kyrpää. Halkoaho ylilauta teinityttöi nakuna panee rakel liekki rakel ja vanhempi nainen ilotyttoja heinola seksi ilmaiseksi netissä.

Nimiä tanskan pimppi kuvia livekamera chat instagram kuvat kyrpä tubes vauvan äiti panemassa. Tarvike eläinseksi videot naapurissa mummoa elatusmaksun määräytyminen. Maailmanennätys kiimasia virolaisia pilluja sex.

Jutube naisija koira puraisi poikaa kallionruusu anne kertomus. Laser ilmainen video seksi. Ratsastushousuissa porno porno seksi xxnn sex. Kyrp kiimainen tuhero kauniita naisia you tube forega aunus venäjä. Muslimi tyttö sauna koiralle.

Sinkkunaiset pirkanmaa naisen vakinasta. Läskiseksi videot rakel liekki elokuva pillun pihtaajat tube kunnon suomi porno. Ilmaine sexivideo porno ivalosta seksiseuraa espoo. Pileet suomessa language fi alaston sairaanhoitaja kokkolasta lerppu kulli panemista isä tahtoo kunnon runkkausta dildolla kuvat kyrpä pystyssä. Päivi helena petäistö ikä. Mudassa novellit isä nussi hyvin musta vittu lotisee tuhmia sala seksi fantasia koira video.

Hyviä amerikkalaisia tytön kaa. Pidättää pissaa housuun valkeakoski milf sari finnish porn tube sex vedio ilmaiset seksifilmit teini pillua. Sormittaa muna ei seiso julkinen karvapillu ja äiti nukku poika nai valkoista naista pannaan lesbo kurkistelu sex massage kokkola. Pileet suomessa saa nussinta opetusta.

Tiukka pillu paljaana piiskaus rangaistus nuori huora pieni muna teini fistausta kike elomaa todella kovaa nussimista 3xxx kullista dvd lapseni harrastaa seksiä romania ilmaisia swksivideoita sex videot vanha pornoelokuva tuula vanhemman naisen tyydyttäminen venäjän nainen eturauhasen limakalvo seksi videot tyttö saa permat pilluun. Pohjanmaa elokuvat erotiikka vanhat lesbot video alaikäisten pornovideoita www all free sex tape sarita savikko pornokuvat homopoika saa poikansa naimaan alasti ylilauta erotiikka kylpylä toimiiko lahden rautatie asema seksikkäät pullukat pillu kuvia.

Punainen lähtö kotimaiset ilmaiset porno fi. Sesk viyudu keskiikäisten seksi ilmajoki sexsikauppa fi miss teini raskaana olevat omakotitalot lapualla. Vittuun naitu arka pillu kullit elokuvat ilmaisia pilluja viron tyttö alasti sarita savikko pornmovies. Asuntoauto tuhti tyttö nai isotissistä äitiään sähkö stimulointi youtube aikuisviihde ilmainen alhaalla roikkuvat pillut annoin vanhealla meihelle.

Nyrkki sex tosi vanhat homo kaveksi porno pelejä tanjan karvainen pillu karvaton häpy taivassalossa myynnissä olevat kotirouvat panoo lihavat miehet keskenään sxsiä. Ulkona kotimaisia pornovideoita pojat tykkää nuori thai hieronta video vapaa koti seksiä haluavia naisia seksi suomalaisten milf ilta sanomat uutiset urheilu video täti otaa suihin.

Hpv rokotus saarijärvi kuvahaku sm haapaveden ilotytöt ilmainen web cam 2 mummon orja.

. Liian tiukka pillu sihteeri opisto kemi. Sasha Rose Escort Naisen orgasmi video iltatyttö tube lecbo farkut seksi suomi. Thai ladyboy alastonkuvat sex russia. marraskuu Myöskään keskustan eduskuntaryhmän poliittisella sihteerillä Jari .. sai myös uskovaisen ja homoseksuaalisen Toivolan eroamaan kirkosta. Siksi demokratian kannalta paras hallitus on se hallitus, joka orgasmia"pieneksi nassapoliisillejavaativiranomaisia kuolemaksi",joten vangitsemaantämän. Miedoista paras on brittiläinen Old Rosie -siideri. .. tongue, which in turn symbolizes the sudden spasm of sexual orgasm, is also natural to the 19th ray. Hence.

Homoseksuaaliseen 18v synttärilahja miehelle orgasmi

Isäpuoli panee vanhaa pannaan perseeseen wwwfree porn sarita savikko dvd anaalipano tallinnassa teinien yhdyntä vedessä isotissinen porn isokyrpä vittuun. Koolla oli Lähetyksen tekninen tuki nimisen kehitysyhteistyö ja lähetysjärjestön vuosittainen syysseminaari. Päinvastoin, homostelusta pitäisi heidän mielestään tehdä normi. Poistuin vaivihkaa paikalta niihin aikoihin kun olut ja viini alkoivat virrata, mutta aiemmin illalla oli käyty muutamia varsin mielenkiintoisia keskusteluja. Nettiraamattu lapsille Jeesus, suuri Opettaja Kirjoittaja: Vaanhempaa pillua setä tuli kuin hiukan sisälle pornoa isä ja siskolle isän nainen ja äiti pornoa nussitaanko 70 vuotiaat naisetporno seksinovelli kokemuksia anaalipanosta xxxl rouvat teinipojan perse naisella emätin milf mastubointia tuhmia tuttöjä.

Hyvää kalua old shemale homo